Offroadpruvodce.cz  - výzva Ukrajina

cid:image001.png@01D5A557.EA5B56D0

Ahoj offrouďáci a dobrodruzi, s ohledem na situaci na Ukrajině jsme se rozhodli, ostatně jako spousta mnoho dalších společností, firem, uskupení, ale i jednotlivců, podpořit boj Ukrajinců proti Rusku. Monitorovali jsme zjišťovali možnosti účinné podpory Ukrajinců, aby naše případné dary a podpora byly adresné a co nejúčinnější a neztratilo se to neznámo kde…. Vzhledem k tomu, že se oficiální složky státu a zejména neziskové organizace, zhostili pomoci a organizace uprchlíků prchajících z Ukrajiny velice dobře až příkladně, považujeme za nejrozumnější, podpořit „složky regionální obrany“ na Ukrajině, což jsou obyčejní lidé bojující za svou vlast v jednotlivých městech a regionech, zůstávají tedy na Ukrajině, kde v probíhající válce vlastně nefunguje nic z infrastruktury a nezdá se bohužel, že by se to v blízké době mělo výrazně zlepšit. Jak jsme zjistili, ukrajinské „složky regionální obrany“ si zavedli vlastní systém zásobování(distribuce), který spočívá v rozdělování pomoci, rsp. potřebných hmotných darů z centrálního skladu ve Lvově do Kyjeva a dalších oblastí Ukrajiny. Ukrajinci si zavedli kyvadlovou dopravu darů od Ukrajinsko/Polských hranic do Lvova. Mají přesný seznam věcí, které pro svou obranu a přežití potřebují - viz seznam níže., rádi bychom tedy přispěli hmotnými dary těmto „složkám regionální obrany“. Jsme v kontaktu s koordinátorem této pomoci a dopravy mezi hranicemi a Lvovem. Petr Tůma, jeden z nás offroaďáků, který loni jako veterán z Afghánistánu, Bosny a Ukrajiny opustil řady české armády, sloužil se svým kamarádem, pozorovatelem OBSE na Ukrajině. Díky jejich kontaktům a jejich informacím víme, kdo co kde a jak, tedy „kudy běží zajíc“. Na FCB stránky těch obránců „složek regionální obrany“ se můžete podívat zde https://m.facebook.com/hospitallers/?ref=page_internal&mt_nav=0

Petr odjíždí společně s dalšími dvěma kolegy zítra ráno na Ukrajinské hranice s prvním balíkem zakoupených nebo darovaných věcí v hodnotě cca 1mil Kč, které Ukrajinci skutečně potřebují a které se jemu, nám, zvolským a jiným občanům, podařilo nashromáždit a zakoupit. My sami osobně jsme zatím investovali na nákup potřebného částku 20tis. a počítáme s dalšími prostředky v této další připravované várce.  Rád bych, abychom v příštím týdnu vypravili další dodávku s přívěsem jako další dávku pomoci. Za tímto účelem se na vás všechny obracím s žádostí o přispění pro tento účel, buď materiálně nebo finančně. Za účelem této materiální a finanční sbírky jsme použili náš účet u mBank, který nám slouží obecně k placení našich nákladů při cestách do zahraničí a nyní jsme se rozhodli ho využít k tomuto účelu a nezdržovat se zakládáním jiných nových účtů. Můžu vás všechny ubezpečit, že vám do koruny vyúčtuji všechny obdržené prostředky po jejich utracení. Na nákup většiny věcí je i domluvena „minimální režijní či pořizovací cena“. Pokud by chtěl někdo svést na Ukrajinské hranice třeba i nějakou jinou sbírku, je to samozřejmě možné, vezmeme větší auto a větší přívěs, není problém.

Pokud se chcete této naší pomoci zúčastnit, přivezte potřebné věci – dle seznamu (nic jiného ne) příští středu 9.3. mezi 13.00 a 18:00 k nám do skladu v Dolních Břežanech nebo zašlete finanční dar na náš účet 670100-2216773677/6210 a my to za ty prostředky nakoupíme, prosím všechny o zaslání zprávy předem co kdo přiveze, případně kolik zašle peněz, ať vše můžeme průběžně koordinovat. Do poznámky k platbě prosím napište své jméno a „Ukrajina“.

Předem děkuji za příspěvek nejen pro Ukrajince, ale děláme to i pro nás, neboť Ukrajinci bojují i za nás všechny.

„Jsme s Ukrajinou“

"ŽIJTE OFFROAD:)"

 

 

 

          Radek a Marta Šolcovi   

              Kilař

 

              odborný poradce v segmentu 4x4

              expediční průvodce

              offroad guide

 

              Off Road Expeditions s.r.o.

              Čapkova 2/195, 140 00 Praha 4 Czech Republic

              IČ: 60 46 92 34

          Exclusive representation AUTOHOME for Czech Republic

                                

              tel:          +420 777299299  sat.tel.:   +870776394787                                                                   

              e-mail:   radek.s@expedice4x4.cz     

              http://    www.offroadexpeditions.cz 

              signature_1620482360                                      

              signature_885301395signature_1189357094signature_2116628609