Off Road Expeditions   info 

www.offroadpruvodce.cz 

 

 

        

 

 21.7. 2015

 

 

 

 

 

Ahoj offrouďáci a dobrodruzi, minulou neděli jsme se vrátili z výpravy na Island tak připomínám, že již zítra je promítání a fotky nejen z této expedice.

 

 

 

Setkání a vyprávění o Islandu o dalších letošních výpravách, ale také o Balkánu a Izraeli, kam na podzim vyrážíme - všechny Vás tímto zvu.

 

Setkání proběhne tedy ve čtvrtek 23.7. 2015 od 18.00 hod.  na zahrádce v Hostinci Ve Mlýně ul. Jalodvorská  841/16, Praha 4. www.vemlyne.cz

Prosíme – pošlete předem nezávaznou přihlášku !!!! pouze odpovědí na tento mail s textem „Přijdu“ 

 

Tak teď k jednotlivým informacím:

 

1.     V srpnu vyrážíme jako každoročně na Tagliamento a pak hned do Alp. Obě výpravy jsou již zaplněny, stejně jako podzimní výprava na Ukrajinu, ale volná místa jsou ještě v září do Rumunska a v říjnu  na Balkán – Do Bosny a Černé Hory, tak zvažte svou účast a včas se přihlaste.

Na listopadovou výpravu do Izraele je také ještě nějaké volné místo – kdo by chtěl jet, je na čase se přihlásitJ zde  www.offroadpruvodce.cz , aktuálně je do Izraele závazně přihlášeno 5 posádek

Tak pokud s námi chcete vydat za dobrodružstvím, tak se k účasti na některé z akcí se můžete přihlásit zde http://www.offroadpruvodce.cz/prihlaska.php .

 

2.    V květnu jsme se vrátili z Ukrajiny, kde jsme byli nejprve s auty a pak i s ATV. Pokud Vás zajímá aktuálnívojensko politická situace na Ukrajině, určitě přijďte na promítání a povídání. Reportáž a fotky z akce s auty si můžete prohlédnout zde http://www.offroadpruvodce.cz/alpy-severni.php?str=archiv-expedic&arok=2015&akce=ukrajina-kveten1   a fotky z akce s ATV zde http://www.offroadpruvodce.cz/alpy-severni.php?str=archiv-expedic&arok=2015&akce=ukrajina-kveten2 

 

3.    Na setkání Ve Mlýně budou k dispozici fotky a videa z  akcí pro ty účastníky, kteří je ještě nedostali. Dále bude možno vidět a promluvit o expedičních autech, které jsme společně s Mrazíkem – www.mrazik4x4.cz v uplynulém čase postavili nebo na kterých jsme dělali mimo servisu menší i větší úpravy.

 

4.    V příloze tohoto mailu je aktuální kalendář všech akcí pro letošní rok 2015

 

5.    V časopisech Offroad, Quad a 4x4 Automagazín vycházejí průběžně reportáže z výprav, přečíst si je můžete zde http://www.offroadpruvodce.cz/alpy-severni.php?str=my-a-tisk – z Ukrajiny, Izraele, Maroka s vozy, Maroka s ATV atd………., kdo na některé z výprav byl, jistě se dříve nebo později,  na některé z fotografií v časopise najdeJ……

 

POZOR!! plánujeme několik výjimečných výprav - zavolejte, pokud Vás to zajímá

a/ březen/duben 2016 – po stopách, tedy po trati Budapešť-Bamako rallye - (koná se při minimálně 6 vozech, uzávěrka přihlášek 31.6. 2015 – je nutné zařídit včas víza!)

b/ výprava do Mongolska po vlastní ose 15.6. – 31.8. 2016

d/ Dakar Rally 2016 v novinářském voze

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Izrael 2016

„Cesta tří moří“

 

Pojedeme zapůjčenými vozy Isuzu D-max. Podrobný plán cesty je hotov – viz níže, vše naprosto bezpečné. Myslím, že to bude super akce – lesyJ, tři moře (Mrtvé,Rudé a Středozemní), poušť Judská a Negevská. S dopravou to po všech možných variantách vychází  nejlépe a nejlevněji si zapůjčit, poslat auta kontejnerem předem je příliš drahé a doprava po ose by byla - 2000km do řeckých Athén a min.3 dny na nákladní lodi bez kajuty a bez možnosti spát v autě, do Hajfy, neboť žádný trajekt přímo do Izraele nejede. Foto z poslední výpravy do Izraele si můžete prohlédnout v archivu http://www.offroadpruvodce.cz/alpy-severni.php?str=archiv-expedic&arok=2014&akce=izrael-brezen  , kde se můžete i přihlásit k účasti

 

 

-      v listopadu 2015 druhá expedice do Izraele – termín je 20.11-6.12.2015

Chcete si zajezdit autem v teple, ale v zimním období a při tom během 10-ti dnů zakusit různorodý terén od tvrdého kamenitého až po nejjemnější písečný s dunami, ale také bahno, les a technické pasáže? Toto nabízí offroadu zaslíbená země -  Izrael. Země je to sice malá, ale různorodost terénu, kterou nabízí je jedinečná, prostě země zaslíbená , kde offroad je národním sportem. Slunce, teplo a nepopsatelná atmosféra, kempování v přírodě, dobrodružství v terénu, při kterém uvidíte velký kus Izraele včetně trojice moří, které Izrael obklopují (Středozemní moře, Mrtvé moře, Rudé moře) a poznáte na vlastní kůži jeho krásy i mimo obvyklé cesty.

 

Izrael:

Počet obyvatel – 8mil. – 80% židé z toho 20% ortodoxní, 20% umírnění a ateisté

Úřední jazyk – Hebrejština, Arabština

Hlavní město Jeruzalém

Délka země – cca424km

Šířka země – cca114km

Rozloha – 20.770 km2

 

Denní plán expedice (v podstatě vše mimo asfalt!!) :

 

  1.  den - přímý let Praha – Tel Aviv, vyzvednutí vozů, prohlídka města, přesun do Haify,  spaní na pláži u Středozemního moře
  2.  den – Haifa, prohlídka města - hora Karmel u Středozemního moře – KFA – kibutz Masaryk – Ramot Menashe - Nazaret (rodiště Ježíše, s návštěvou jeskyně Svaté rodiny a Baziliky Zvěstování)
  3.  den – Nazaret – Tábor(hora s městem po němž je Tábor v ČR) – Galileo jezero (kde Ježíš chodil po vodě – hloubka 43m) – vyhlídka Kohav HaYarden (vyhlídka – výhled na celé Galilejské jezero a do Jordánska)
  4.  den – Kochav – Jeruzalém – Mrtvé moře – termální pramen (koupání v přírodním léčebném solném koncentrátu)
  5.  den – Mrtvá moře (výška mínus 408mnm – nejnižší pevninské místo na Zemi) – náhorní plošina (výška 680mnm) – Mecada(nedobytné město) – kibutz Hazeva („český ostrůvek v Izraeli“- komunističtí zemědělci v poušti)
  6. – 7. den – Hazeva – poušť Negev - přejezd přes Arava(druhá nejsušší poušť světa) – Eilat (u Rudého moře – nejjižnější místo Izraele)

8. den – Eilat – „Velký kaňon“

    9. den – „Velký kaňon“ – africká vesnice – Zelim(nejvyšší duny v Izraeli-cvič.Izr.armády)

10. den – Zelim – Javne (duny u středozemního moře) – Tel Aviv

11. den – odlet Tel Aviv – Praha

 

 

Ubytování:                          ve střešních stanech, jedna noc v netradičním penzionu , jedna noc v kibucu

 

Strava:                               z vlastních zdrojů – lze bez problémů dokoupit, případně hromadně v restauraci, potraviny lze zakoupit sejně jako v ČR

 

Počet posádek:                    minimálně 6 vozidel,  max.10

 

Vozidla:                preferujeme zapůjčení vozidel v Izraeli – Isuzu D-MAX , doprava vlastního vozidla kontejnerem je cca. 18 dní  Praha - Haifa

 

 

 

Měna:

-      1 nový izraelský Šekel = 6,-Kč

 

 

PHM:

-      1L/ 8 Šekelů = 48 Kč/l

-      hustá síť čerpacích stanic

 

 

Účastnický poplatek za posádku:     29.900,- Kč

 

Účastnický poplatek zahrnuje:

     - služby průvodce, mapy, trasy

      - doprovodné organizační vozidlo

-      GPS, sat. telefon, on-line SPOT sledování polohy na www.offroadplowing.cz

-      vyřízení celního řízení, zajištění dočasného povolení (aby se stroj mohl volně pohybovat i na pozemních komunikacích)

-      zajištění letenek

-      připravený itinerář celé cesty

-      fotovideo z expedice (sestřih materiálů z celé akce)

-      technickou pomoc na cestě

-      celní řízení a dočasné povolení v Izraeli

 

 

Účastnický poplatek nezahrnuje:

      -  strava

      -  osobní útrata – cca 4tis./os

      -  pohonné hmoty na najetých 1700km – vše mimo asfalt!!!

      -  cestovní pojištění - na vyžádání zajistí organizátor

      -  alkoholické nápoje J

      -  případné ubytování

      -  případné náklady na přepravu vlastních vozidel– námořní přepravu , poplatky v přístavu - přeprava jednoho vozu a dvou osob letecky- vše tam a zpět vyjde na 80.000,-Kč při celkovém sudém počtu vozidel 2 auta/kontejner  (7-11 tis.letenka na osobu, 3100USD/kontejner40“/2auta/1cesta)

 

 

Pro koho je expedice určená:

-      Poznávací - pro Offroad vozidla bez nutnosti úprav jede se zapůjčenými vozy Isuzu D-max

 

Geografie:

-      Izrael se nachází na východním pobřeží Středozemního moře, které tvoří jeho západní hranici

-      ze severu hraničí s Libanonem

-      ze severovýchodu se Sýrií

-      z východu s Jordánskem

-      z jihozápadu s Egyptem

-      expedice zahrnuje cestu napříč Izraelem, kde navštívíme lesy, pouště, hory, údolí, jezera a všechny tři moře, které tuto netradiční destinaci obklopují (Středozemní moře, Mrtvé moře, Rudé moře)

 

 

Klima:

-      nejvhodnější období listopad - březen

-      průměrná denní teplota 20˚ C

-      průměrná noční teplota 9˚ C

-      nejnižší možná noční teplota 5˚ C.

 

Bezpečnost, hygiena a ostatní informace:

Pro ty z Vás, kteří máte obavy o vlastní bezpečí, budeme projíždět pouze bezpečná území, která jsou pod kontrolou izraelské samosprávy. Kriminalita je zde daleko nižší než u nás a kapesní krádeže jsou velmi ojedinělé. Co se týče hygieny, nelze Izrael srovnávat s okolními arabskými státy. Vyspělost státu lze srovnat s vyspělými západoevropskými státy.

 

Zdravotnictví:

-      speciální očkování nejsou třeba

-      úroveň zdravotní péče má v Izraeli vysoký standard

-      voda z vodovodu je naprosto nezávadná a pitná.

 

Doklady:

-      Cestovní pas platný minimálně šest měsíců ode dne vstupu do země (je lepší mít „čistý pas“ bez razítek nebo VIZ arabských zemí a USA – pro eliminaci možných dotazů úředníků)

-      ČR má s Izraelem 90ti denní bezvízový styk

-      Nutná plná moc na vozidlo od majitele vozidla – notářsky ověřená

-      Prověřit platnost pojištění vozidel pro Izrael

-      Kopie cestovního pasu, případně druhý cestovní pas

-      Zdravotní pojištění platné pro Izrael !!

 

Přihlásit se můžete zde  http://www.offroadpruvodce.cz/prihlaska.php 

 

K Mongolsku!!!!!!

Základní informace:

-       celková předpokládaná ujetá vzdálenost 35.000 km (Praha – Ulambátar – Praha)

-       celá výprava bude 6 - 7 offroadových vozidel, celkem 12 - 14 osob

-       každá posádka  - max2osoby – lze se letecky v průběhu výpravy střídat, v případě, že zájemce nemá vlastní vozidlo, lze se i přidat nebo vozidlo zapůjčit

-       požadavky na účastníky - zkušení řidiči a cestovatelé

-       ubytování bude formou kempování ve volné přírodě, v případě, že to bezpečnostní a povětrnostní podmínky dovolí

 

Termín výpravy:

-       15.6. – 31.8. 2015

 

Připravovaná trasa – státy průjezdu:

 

Cesta „tam“:

-       Slovakia

-       Hungary

-       Romania

-       Bulgaria

-       Turkey

-       Georgia

-       Armenia

-       Azerbaijan

-       Iran

-       Turkmenistan

-       Uzbekistan

-       Tajikistan

-       Kyrgystan

-       Kazakhstan

-       Rusko

-       Mongolia

 

Cesta „zpět“:

-       Rusko

-       Ukraine

-       Poland

 

 

Jaké přípravy jsou nutné a již průběžně probíhají:

- podrobné plánování průjezdů jednotlivých zemí

- podpora MZV ČR   

- vyřízení potřebných vstupních viz do vybraných zemí

-       asistence při vstupu a výstupu z jednotlivých států

-       asistence v jednotlivých zemích v případě nouze

-       kontakty na důležité místní úřady a instituce v jednotlivých státech

-       informace o místních specifikách a úředních nařízeních či předpisech v jednotlivých státech, které by se výpravy mohly týkat

-       informace o aktuální politické a bezpečnostní situaci v jednotlivých zemích a o případných problematických územích v rámci jednotlivých států – „důležitá doporučení“

-       kontakt na české zastoupení v jednotlivých zemích či na „kompetentní“ osobu

-       povolení pro řízení vozidla v Číně  (v případě že by se nám podařilo získat povolení pro řízení vozidla v Číně, rádi bychom navštívili krátce i sever Číny)

-       řeší možnost dát celé výpravě  (např. pro případné řešení problémů v průběhu výpravy), nějakou formu „status“ výpravy , jistě by toto pomohlo prezentaci a zdárnému průběhu výpravy

-       jednání s partnery - finanční a materiální podpora

Kdo má zájem se zúčastnit,nebo možnost pomoci, neváhejte zavolat!!!:)

 

 

 

 

Autostany za velkoobchodní ceny 

Jdeme Vám s cenou naproti - nové nižší ceny autostanů 

Nabízíme Vám nejnižší ceny – neboť jsme v ČR jediným oficiální zástupcem Italského výrobce Zifer, který pod značkou AUTOHOME 

 vyrábí autostany přes 50let.Nenakupujeme tedy , na rozdíl od ostatních prodejců autostany přes další článek v řetězci  šedých dovozců, 

 kteří překupují autostany od dealerů v zahraniči.

Případné reklamace, řešíte s oficiální zastoupením značky, který je řeší přímo s výrobcem. 

U nás máte záruku nejnižší ceny, kterou jsme v letošním roce dosáhli vyloučením velkoobchodního prodeje  z naší nabídky.  

 Proto Vám nyní nabízíme autostany  za  dříve velkoobchodní  cenu !  

 

Už nyní můžete objednávat za nové ceny !!!!

 

 

 

KALENDÁŘ expedic-výprav 2015

 

      - Postupně doplňujeme jednotlivé akce na www.offroadpruvodce.cz (stránky jsme trochu upravili a doplnili, aby se zlepšil komfort uživatelů)

-  pokud by měl někdo návrh, kam by se chtěl vydat v následujících letech, dejte podnět -  napište!!

 

 

 

 

 

 

 ostatní destinace na poptávku

 

-----------------------------------------------------

Více informací najdete na www.offroadpruvodce.cz.

 

Expedice na úvěr

Připomínám, že naše expedice a výpravy můžete uhradit přes spotřebitelský úvěr. Takže jestli se chcete s námi vydat na off road expedice nebo na poznávací výpravu,
ale momentálně se nechcete vydat z naspořených peněz?
Je tu řešení -
NABÍZÍME VÁM FINACOVANÍ - úvěr na Vámi zvolenou expedici či výpravu

  od Komerční Banky a.s.

Najde u přihlášek na webu www.offroadpruvodce.cz

 

 

 

 Další informace:

1.    V průběhu každé expedice může náš pohyb kdokoliv on-line sledovat :) prostřednictvím SPOTU  na http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=0scRpIlgcqiFXnScOd1K6aTdHWst8ElLc

2.   cid:image013.jpg@01CEB3A6.71902C20 podporujeme vzdělání dětí v zaostalých oblastech prostřednictvím programu „Offroadplowing pro UNICEF“ – jako součást celosvětového programu

  „Školy pro Afriku“   - v letošním roce jde z každého účastnického poplatku část na podporu vzdělání dětí v jednotlivých konkrétních zaostalých zemích.

 

 

 

Výpravy zahrnují:

služby průvodce

doprovodné organizační vozidlo

pojištění (úrazové, mobility, letenek aj.)  - dle jednotlivé akce

Mapy

Přípravy  tras

GPS, sat. Telefon, Online  SPOT

foto, video z akce

dárky pro účastníky dle povahy akce

K dispozici specializovaný autoservis , specielní ceny na náhradní díly  vč. doplňků 

v případě výpravy s ATV je zajištěna doprava osobním vozem s vlekem pro ATV

 

 

Pokud nemáte zájem o zasílání infa

do své e-mailové schránky, pošlete prosím prázdný mail na adresu info@expedice4x4.cz a do předmětu napište "ODHLASENI".

Pokud tak neučiníte, bude Vám info nadále pravidelně zasíláno.

 

 

 

 

  

 

Upozornění odesílací adresa offroad@expedice4x4.cz , neslouží pro odpověď, mail pište na info@expedice4x4.cz

 

 

Užijte si létoJ, ať se vám daří !

"ŽIJTE OFFROAD:)"

 

 

Radek Šolc

Kilař

 

odborný poradce v segmentu 4x4

expediční průvodce

 

 

Off Road Expeditions s.r.o.

Čapková 2/195, 140 00 Praha 4

Czech Republic

IČ: 60 46 92 34

Exclusive representation AUTOHOME for Czech Republic

 

tel:          +420 777299299, +420 602308651

sat.tel.:   +870776394787

e-mail:   radek.s@expedice4x4.cz     

http://    www.expedice4x4.cz www.offroadplowing.cz   www.offroadworld.cz   www.quadadventure.cz     www.suvadventure.cz    www.autostany.cz            www.offroadpruvodce.cz  www.atv-vypravy.cz      www.suv4x4.cz

www.touaregclub.cz         www.outdoorakce.cz         www.offroadpoint.cz    www.touaregdoplnky4x4.cz www.navijaky4x4.cz         www.rescue-ztzs.cz           www.amarokdoplnky4x4.cz

 

 

cid:image002.jpg@01CEE13F.9B802960

 

 

!!! Ochrana důvěrných informací !!!

Informace obsažené v tomto e-mailu tvoří obchodní tajemství a jsou určeny pouze pro adresáta. Pokud nejste adresátem, okamžitě, prosím, tento e-mail smažte.

Obsah tohoto e-mailu nesmí být odhalen nebo okopírován bez souhlasu odesílatele. Nejsme zodpovědni za viry, proto si, prosím, pečlivě prohlédněte všechny zaslané přílohy.

Prohlášení a názory obsažené v tomto e-mailu jsou vyjádřením autora a společnost za ně nepřebírá zodpovědnost.

P Before printing this email, please assess if it is really needed.